Приключенията на Зед в гората Интернет

Digital Kidz
23.00
лв.
Автор: Зорница Христова
Илюстратор: Яна Попова
Илюстрации: цветни
Издателство: Digital Kidz
Корица: Твърда
Брой страници: 32
ISBN: 9786199163900

Аз съм Зед и съм на шест, за мен е чест!

„Кой си ти и къде живее баба ти?" или каква е приказката за децата в мрежата

Зед е главният герой в първата книга на фондация „Дигиталните деца". Той е на шест и е готов да се впусне в безгрижно пътешествие из вълнуващия свят на интернет, който го привлича неудържимо. Но дали зад бляскавите чудеса не се крие опасност?

„Приключенията на Зед. В гората Интернет" е първа по рода си детска книжка с цветни илюстрации, която съчетава историята на приказните герои Зед, Флаш, Мис Пиксел, кучето Байт и маймунката Блу и съветите за онлайн сигурност и безопасност. Дело на български автори и илюстратори. Издава се в подкрепа на дейността на Фондация „Дигиталните деца" и глобална инициатива за трансформация на образованието – DigitalKidZ: Училище с отворен код.

Книгата е написана от Зорница Христова и предава по най-добрия начин посланието, че интернет може да бъде опасно място за малките деца, особено ако не са добре подготвени. Тези послания са в основата на работата на фондацията, чиято цел е повишаването на дигиталната грамотност, трансформацията на образованието и изграждането на навици за безопасен интернет за подрастващите.

В настоящата ситуация – не просто дълбоко в двайсет и първи век, а и всред пандемия – децата прекарват все повече време онлайн, а не са достатъчно добре образовани относно опасностите и заплахите, които се крият в мрежата. Нашият герой Зед ги води из гората Интернет и ги среща с мъдрите си приятели, които дават чудесни и стахотно благозвучни съвети. Книжката е част от много по-мащабен проект, който тепърва ще се развива в сраната и в чужбина.

Миналата година DigitalKidZ получи отличие в Берлин за това, че е измежду 80-те най-иновативни проекта, които променят облика на Европа.

Автор: Зорница Христова

Издателство: Digital Kidz

Възраст: 6-8

Тема: Нова среда

Тема: Приключения

Тема: Образование

Тип: Картинни книги

Тип: Български автори

Издателство: Digital Kidz

Виж още
Click to order
Твоята поръчка
Total: 
Безплатна доставка при поръчки над 60 лв.
Име и фамилия
E-mail
Телефон
Адрес за доставка
Доставка
Имаш ли промокод?
Имаш коментар към поръчката?
Payment method