Шерлок Холмс. Синият карбункул

Робертино
7.99
лв.
Автор: Артър Конан Дойл
Илюстратор:
Илюстрации: Черно-бели
Издателство: Робертино
Корица: Мека корица
Брой страници: 276
ISBN: 9786192460242
Формат: 13 x 20 cm

Разсилният Питърсън случайно се намесва в разпра между някой се Хенри Бейкър и група хулигани. Бейкър избягва от мястото, но губи своята шапка и закланата си коледна гъска. Питърсън ги занася на Шерлок Холмс и Холмс дава обява във вестника, за да може непознатият Бейкър да си върне загубеното.

Самата гъска е дадена на съпругата на Питърсън да я почисти и подготви за готвене, ако никой не се яви да я вземе. Но когато жената започва да почиства гъската, във вътрешностите й е намерен известният диамант на графиня Моркар, наречен „Синият карбункул" (карбункул – старо име на смарагд). Този скъпоценен камък е бил откраднат преди няколко дни, а заподозрян в кражбата е леярът Джон Хорнър. Показания срещу обвинения Джон Хорнър е дал Джеймс Райдър, служител в хотела, където е отседнала графиня...

Откъс от случая на Шерлок Холмс с изчезналия смарагд

На втория ден на Коледа посетих моя другар Шерлок Холмс, за да го поздравя с празниците. Той лежеше на канапето, облечен с червен халат. На масата пред него бяха сложени няколко лули и купчина смачкани вестници, очевидно току-що прочетени. До канапето имаше дървен стол, а на облегалото му висеше вехта вълнена шапка с неприятен вид, много износена и на някои места скъсана. Лежащите на масата лупа и пенсети показваха, че шапката е била подложена на внимателен преглед.

Издателство: Робертино

Автор: Артър Конан Дойл

Възраст: 9-12

Тема: Смелост

Тип: Романи

Тип: Поредици

Виж още
Click to order
Твоята поръчка
Total: 
Безплатна доставка при поръчки над 60 лв.
Име и фамилия
E-mail
Телефон
Адрес за доставка
Доставка
Имаш ли промокод?
Имаш коментар към поръчката?
Payment method