Аз съм жена чудо

Ентусиаст
20.00
лв.
Автор: Елън Бейли
Превод: Илияна Бенова - Бени
Илюстратори: Лорън Фарнсуърт и Софи Биър
Илюстрации: Цветни
Издателство: Ентусиаст
Корица: Мека
Брой страници: 128
ISBN: 978-619-164-295-3
Формат: 270х190мм

С шейсет изключителни дами запознава най-малките читателки „Аз съм жена чудо" – новото издание от детската серия на издателство „Ентусиаст". Тези невероятни жени са прокарали пътечки във всички възможни сфери – от науката, математиката и политиката до изкуството, дизайна и литературата. Но освен да ги срещне с тези вдъхновяващи личности и техните истории, в края на всяка глава авторката Елън Бейли отправя към момичетата различни предизвикателства – рисувателни проекти, въпроси и игри, които да им помогнат да открият своето призвание и да последват мечтите си без страх.

„Запомни – не е нужно твоите постижения да са първи по рода си или световноизвестни, за да имат значение и смисъл", споделя д-р Маги Адерин-Покок, космически учен и кавалер на Ордена на Британската империя. „Всяка от нас разполага със собствена светлинка и ако ги обединим, ще станем по-ярки и от слънцето."

С „Аз съм жена чудо" децата ще научат историите на жени от цял свят, ще открият факти и детайли, за които не са знаели преди, и ще имат възможност да влязат в ролята на някои от най-невероятните жени, живели някога. Елизабет I, Фрида Кало, Амелия Еърхарт, Ане Франк, Дж. К. Роулинг, Мария Калас, Симон Вейл, Мария Кюри. Много от тях са били скрити зад кулисите или гледани с насмешка от колегите си и от историците. Това издание ги поставя под светлините на прожекторите и им отдава заслуженото признание.

В края на книгата всяко момиче ще има възможност само да опише себе си и така да си отговори на въпросите: Какво ме прави уникална личност? Откъде идвам и накъде съм се запътила? Какво ми се иска да постигна? Защото „от момента, в който станеш сутрин, ти си жена чудо."

Прочети ревю от detskiknigi.com тук.

Издателство: Ентусиаст

Автор: Елън Бейли

Възраст: 9-12

Възраст: 13+

Тема: Смелост

Тема: Образование

Виж още
Click to order
Твоята поръчка
Total: 
Безплатна доставка при поръчки над 60 лв.
Име и фамилия
E-mail
Телефон
Адрес за доставка
Доставка
Имаш ли промокод?
Имаш коментар към поръчката?
Payment method