Дар или проклятие

Емас
15.00
лв.
Автор: Сиири Еноранта
Илюстратор: Златина Гочева
Илюстрации: няма
Издателство: Емас
Корица: Мека
Брой страници: 512
ISBN: 978-954-357-467-4
Формат: 130х200 мм

Наградата „Финландия" за литература за млада публика – роман на годината за 2018-а.

„Те искаха да заловят мен и всички, които имаха нещо общо с мен, но никой не ми обясни защо."

Майката на Пау изпада в ужас, когато дъщеря й отрязва дългата си коса. Не й разкрива причината и това не е единственото нещо, което възрастните крият от Пау – тя усеща витаещите тайни в семейството с кожата си.
Когато навършва 14 години, Пау получава покана да учи в Академия „Магия" и там пред нея започва да отваря врати един нов, магичен и тайнствен свят. Доскоро мислила, че не е надарена с никакъв талант, девойката открива
неподозирана заложба в себе си – дарбата да омагьосва. От кого ли я е наследила? И не е ли тя свързана с тайнственото поведение на родителите й?
Макар че новите приятелства карат сърцето на Пау да тупти забързано, тя усеща заплаха в Академията и тайно я напуска. Но – незнайно за нея самата защо – по петите й тръгват преследвачи, а страховитите деца сенки се крият наоколо.
Зад нея обаче застава загадъчната, красива Нубиа, тя е дарила Пау още с рождението й с уникален дар – но дали пък той не е и проклятие?

Със своите 33 години Сиири Еноранта е вече звезда на финландския литературен небосклон – нейните творби за млада публика пожънаха няколко престижни награди и високи тиражи. А неотдавна последният й роман „Дар или проклятие" й донесе най-високото отличие на Финландия.

Автор: Сиири Еноранта

Възраст: 9-12

Възраст: 13+

Илюстратор: Златина Гочева

Тема: Нови умения

Тема: Приключения

Тип: Романи

Издателство: Емас

Виж още
Click to order
Твоята поръчка
Total: 
Безплатна доставка при поръчки над 60 лв.
Име и фамилия
E-mail
Телефон
Адрес за доставка
Доставка
Имаш ли промокод?
Имаш коментар към поръчката?
Payment method